Prepričani smo, da bi v Sloveniji težko našli osnovnošolca, vrtčevega otroka ali katerega od njunih družinskih članov, ki ne bi vedel, kaj je Tradicionalni slovenski zajtrk. Prireditev, namenjena ozaveščanju o pomenu lokalno pridelane in zdrave prehrane, je bila 18. novembra letos namreč organizirana že dvanajstič zapored.

Na našo šoli smo sklenili, da bomo tradicionalni zajtrk tokrat praznovali nekoliko drugače kot običajno, zato smo ga povezali z naravoslovnim dnevom in se podali na obisk na ekološko in izletniško Kmetijo Slavec v Knežak. Gospodar Gregor je lani dobil nagrado Evropskega parlamenta za najboljši projekt za izboljšanje podeželskih območij. Lahko smo ponosni, da imamo v svoji neposredni bližini posameznike, ki jim je mar za naše podeželje in njegovo vitalnost. Upajmo, da bo gospod Slavec s svojim zgledom spodbudil še veliko mladih, da ostanejo na podeželju in prispevajo k njegovemu razvoju.

Gregor nam je po okusnem samopostrežnem zajtrku in sladolednem posladku predstavil živali, ki prebivajo na njegovi kmetiji. Po predstavitvi smo se preizkusili v kvizu. Izvedeli smo tudi veliko zanimivega o čebelarstvu.

Zaradi deževnega vremena smo žal morali ostati v predstavitvenem prostoru, tako smo obiskali samo čebelnjak, sprehod po pašnikih in živalskih domovanjih pa smo si prihranili za drugič, saj se zagotovo še vrnemo!

(Visited 172 times, 1 visits today)