V začetku šolskega leta smo se pridružili projektu Varno na kolesu. Projekt spodbuja utrjevanje prometnih znanj, poudarja varnost v prometu in krepi ljubezen do kolesarjenja, zato nas je takoj pritegnil.

Naša šola se je za sodelovanje v projektu Varno na kolesu odločila prvič, zato smo se ga lotili skromno in se prijavili le na razpis B.

Pogoje za delo so nam nato dodobra otežile izredne razmere, saj vsebin nismo mogli izvajati v okviru prometnega krožka. A se nismo vdali. Glede na to, da so učenci v času šolanja na daljavo veliko presedeli za računalniki, smo jih preko elektronske pošte večkrat pozivali in spodbujali, naj kolesarijo v prostem času.

Po povratku v šolo smo se lotili preostalih nalog iz razpisa projekta. Najprej smo dobro preučili prometno-varnostni načrt, analizirali naše kolesarske poti in ugotovili, da večina teh poti ni ravno primerna za varno kolesarjenje.

V že deveti izvedbi nacionalnega projekta Varno na kolesu je sodelovalo okrog 140 šol iz cele Slovenije.

Na projekt smo se prijavili prvič, zato naša pričakovanja niso bila velika, a smo bili ravno zaradi tega še toliko bolj presenečeni in veseli 1. mesta v kategoriji Kolesarjem prijazna šola.

https://varnonakolesu.si/seznam-zmagovalcev.html

V petek, 11. junija 2021 smo pripravili kratko svečanost. Obiskala sta nas predstavnica podjetja Butan plin d.d., gospa Nika Erjavec, ki nam je predala donacijo 200 € in predstavnik Zavarovalnice Triglav, g. Jože Celin, ki je našim učencem podelil kolo.

Nagrad so se naši učenci zelo razveselili, mi smo pa ponosni na njihov dosežek!

Sedaj se pa že veselimo novih izzivov in naslednjega šolskega leta, ko bomo ponovno sodelovali v projektu Varno na kolesu!

Koordinatorica projekta, Marijana Fidel

(Visited 223 times, 1 visits today)