V četrtek, 16. septembra 2021 se je začel Evropski teden mobilnosti, ki bo trajal do srede, 22. septembra. Slogan Živi zdravo. Potuj trajnostno. spodbuja k spremembi potovalnih navad, gibanju in zdravemu življenjskemu slogu.

16. – 22. september 2021.

Na naši šoli smo proti Evropskemu tednu mobilnosti zakorakali že v ponedeljek, ko smo pričeli z izvajanjem projekta Prometna kača. Učenci so že ves teden v šolo prihajali na trajnosten način: peš, s kolesom ali s šolskim prevozom. Projekt bo trajal do 24. 9. 2021, zato vabimo starše, naj otrok ne vozijo v šolo z avtomobilom, ampak jih spodbujajo k trajnostni mobilnosti.

V četrtek, 16. septembra 2021 pa smo izvedli kolesarski športni dan. Učenci prve in druge triade so aktivnosti opravili v treh izmenjavah:

  • poslušali so teoretične vsebine o prometni varnosti,
  • igrali kolesarske gre in se preizkušali v spretnostnem poligonu na šolskem dvorišču,
  • likovno ustvarjali na temo kolesarjenja.
Likovni izdelki učencev 2. in 4. razreda.

V prvem delu je policist učence seznanil s pomembnostjo nošenja čelade, obvezno opremo kolesarja, napotki o prometni varnosti in z opremo policista. Učenci so se nato skupaj s policistom sprehodili po okolici šole in si ogledali prometno najbolj nevarne točke.

dav

Drugi del je prinesel obilo zabave, saj so učenci na svojih kolesih lovili milne mehurčke ter se pomerili v štafetnih igrah. Nato so se preizkusili tudi v spretnostnem poligonu na šolskem igrišču.

Kolesarske spretnostne igre.

Učenci 8. in 9. razreda so se že zjutraj odpravili na 30 kilometrov dolgo kolesarsko pot, ki je vodila od Pregarij do jezera Mola. Pri jezeru Mola so pomalicali in se preko Zarečja in Zarečice mimo domačije Bubec odpeljali nazaj proti šoli.

Kolesarska tura po Brkinih.

Učenci so pokazali, da so v odlični kolesarski kondiciji, saj vsakodnevno pridno nabirajo kolesarske kilometre v sklopu programa Varno na kolesu.

Kolesarimo ob jezeru Mola.

Zadnje pol ure nas je ujel dež, a smo bili kljub temu veseli, da smo preživeli lep kolesarski dan v naravi.

Marijana F., vodja kolesarskega dne

(Visited 179 times, 1 visits today)