12. decembra 2023 je na šoli potekal tehniški dan pod geslom Da se giba, k čemur lahko dodamo še Da se sliši. Udeleženci so se pod vodstvom mentorjev iz zavoda Dagiba podali na raziskovalno pot po svetu animacije in zvoka.

Delavnica zvoka: Na prvi delavnici, ki jo je vodil Miha Šajina, smo spoznavali, kako pomemben je zvok pri ustvarjanju filmov in animacij, ter raziskovali tehnike snemanja zvoka, urejanja in uporabe zvočnih učinkov. Spodaj si lahko ogledate izsek iz risanke Martin Krpan, ki so ga zvočno opremili učenci.

Delavnica animacije: Tema za drugo delavnico se je ponudila kar sama, seveda Brkini, območje, na katerem delujemo in za katero je naša šola več kot pomembna.

Učenci so vnaprej pripravili skice črk abecede in pojmov za vsako črko ter jih ilustrirali v tehniki barvnega kolaža. Na delavnici, ki jo je vodil Timon Leder, so sličicam vdahnili življenje z animacijo, naknadno so posnetke opremili oziroma sinhronizirali s posnetimi zvoki. Rezultat je na ogled spodaj.

Delavnica je bila zabavna in koristna. Zdaj dobro vemo, koliko ur dela se skriva za vsako animacijo. Zahvaljujemo se vsem zaposlenim na šoli, brez podpore in pomoči katerih ne bi bila tako uspešna, kot je bila.

(Visited 45 times, 1 visits today)