Učenci, vključeni v šolsko planinsko skupino, so se v soboto, 11. marca, podali na še zadnji zimski izlet v tem šolskem letu. Naslednji bo že prvi pomladni! Po hribih se potikamo v okviru akcije Mlad bistriški planinec, ki jo za učence bistriških osnovnih šol že vrsto let organizira PD Snežnik Ilirska Bistrica.

Naša pot je bila tokrat krožna, tako da smo tokrat osvojili kar tri vrhove. Vsaj eden med njimi vam je prav gotovo dobro znan.

Najprej smo se povzpeli na Ostrič (1053 m), ki mu v naših krajih rečemo kar žabnik. Na vrhu je bilo še malo megličasto in kot običajno kar vetrovno. Ker pa smo iznajdljivi, smo si najprej poiskali zavetje pod borovcem in ker z zatočiščem nismo bili čisto zadovoljni, smo smuknili v prvo kotanjico in se tam prav imenitno zabavali.

Sledil je sprehod skozi gozd do Medvižice ali Velikega vrha (1081 m). Vzpon na sam vrh je bil nekoliko zahtevnejši, zato so nas vodniki razdelili v skupine in nam pomagali čez vse čeri. Megla se je že razkadila in lahko smo uživali v čudovitem razgledu.

Čakala nas je še zadnja trofeja, Razsušica ali Glavičorka (1073 m). Tudi tam smo se malo zadržali in si poiskali zaklonišče. Naselili smo ostanke kamnite hišice. Ni nam še uspelo izvedeti, čemu je služila, a smo jo z največjim veseljem malo uredili in pospravili. Določili smo razpored prostorov in naredili udobno ležišče iz pravega zelenega mahu.

Čakal nas je samo še spust v dolino. Na poti nas je pričakalo nekaj snežnih zaplat, ki smo jih takoj pograbili v roke in …

Verjamemo, da so vas slike prepričale, kako lepo je vandrati v naravi – lahko se nam pridružite na naslednjem izletu ali pa se odpravite kar sami. Planinski pozdrav!

(Visited 334 times, 1 visits today)