V petek, 10. septembra, smo izvedli prvi športni dan v letošnjem šolskem letu. Opremljeni s polnimi nahrbtniki dobrot in dobro voljo smo se zjutraj zbrali na šolskem igrišču. Po uvodnem pozdravu so starejši učenci prvi ubrali pot pod noge. Z glavne ceste smo kmalu zavili na poljsko pot. V jutranjem hladu so nam pogum vlivale mravljice, ki so v strumni četi prečkale prašno stezo. Morda pa so tudi same šle na pohod … Seveda ni manjkalo niti sladkih robid, ki so se bohotile med nevarnim trnjem. Najbolj pa nas je vabila sočna koruza, ki smo jo v mislih videli pečeno na krožniku. Pot do Hrušice je bila večini že dobro poznana, kljub temu pa smo nekajkrat skoraj zašli. Hmmm, hmmm, le zakaj? 😊

Pred vaškim domom smo se ustavili in pomalicali. Po počitku smo si ogledali nekaj znamenitosti, med drugim dve cerkvi – cerkev svetega Krizogona ter manjšo cerkev, ki je posvečena svetemu Vidu.

Ko smo se vračali proti šoli, nas je sonce že pošteno ogrelo, zato je bil postanek v senci med drevesi zelo zaželjen. Nekateri so ob tem preizkušali svoje plezalne spretnosti, potem pa ugotavljali, kateri ptici bi bili radi podobni, drugi so se pustili ujeti v fotografski objektiv, tretji smo bili bledi od strahu, ker je med stebli koruze nekaj strašilo.

Bolj ali manj utrujeni smo vsi prispeli na cilj, z malo pomoči celo najpočasnejši polžek. 😊

(Visited 152 times, 1 visits today)