Pestro decembrsko dogajanje smo na naši šoli zaključili s prireditvijo, na kateri smo se po poslušanju himne najprej spomnili na plebiscitno dogajanje davnega leta 1990 ter z recitacijo domoljubne pesmi počastili pomemben državni praznik, dan samostojnosti in enotnosti.

Vsi učenci, še posebej pa najmlajši (vrtčevski otroci), so nestrpno pričakovali prihod dobrosrčnega moža, dedka Mraza. Da bi jih ostareli mož slišal, so pod vodstvom mentoric poskrbeli za glasno izraženo dobrodošlico.

Otroci iz vrtca so pričakovali prihod sivega moža z avtobusom, zato so veselo zarajali. Mlajša skupina angleškega dramskega krožka ga je skušala priklicati s pesmijo o zvončkih. Otroški pevski zbor je prepeval ter igral o zimi in prazničnih dneh. Dekleta iz plesne skupine so starega moža skušale privabiti na oder in ga naučiti novih plesnih korakov. Učenci, ki obiskujejo dramski krožek, so pokazali, kaj pomeni pravo prijateljstvo. Šestošolec Anže pa je s svojo harmoniko in poskočnimi melodijami poskrbel, da je dedek Mraz pohitel. Po zahvali in toplih besedah gospe ravnateljice je sledil težko pričakovani obisk. Obdarjeni z darili in prijetnimi občutki smo se napotili v praznične dni …

(Visited 244 times, 1 visits today)